Zöldbabos sertéscomb
Hozzávalók: Kb: 60-70 dkg sertéscomb, egy kis csomag zöldhűvelyű zölbab, 1-1,5 kg burgonya, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, oregánó, pirospaprika
Elkészítés: A húst kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk csíkokra. Egy nagyobb lábasban - amit majd a sütőbe is lehet tenni - hevítsünk olíva olajat. Dobjuk bele a csíkokra vágott vöröshagymát, kicsit kevergessük, majd adjuk hozzá a felkockázott húst. kevergessük, pirítsuk addig, míg a széle elkezd fehéredni. Ekkor szórjuk meg sóval, borssal és pirospaprikával, keverjünk rajta egyet és öntsük fel kevés vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük ízlés szerint. Fedő alatt kicsit forraljuk össze. Közben pucoljuk meg és vágjuk kockára a burgonyát. Ezt is adjuk a húshoz, keverjük össze, öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen hogy ellepi a krumpli-húst és fedő alatt, nagyon alacsony lángon főzzük 1-1,5 órán át. Ekkor adjuk hozzá a zöldbabot (ez lehet fagyasztott, vagy konzerv is). Keverjük össze, főzzük puhára a babot, majd vegyük le a fedőt és toljuk a sütőbe 20-25 percre kb. 180 fokon. Mi kovászos uborkával ettük, de bármilyen savanyúsággal vagy uborkasalátával is isteni és kiadós ebéd.
Lori