2009. október 22., csütörtök

Brokkolis-mozarellás csirke

Érdekes módon Kuttyogó imádja a zöldségeket. A brokkolival úgy hat hónapos korában még hadilábon állt. Sőt, sokáig nem is volt hajlandó zöld dolgokat enni. Ebben az a vicces, hogy most azok a kedvencei. Sóska, spenót, brokkoli, zöldbab, zöldborsó. Mivel a zöldség mellé a legszívesebben húst eszik - nem panaszkodom, a legjobb párosítás - mindig kap mellé husit is. Íme, a mi brokkolis csirkénk a'la Baba. :o) Gyorsan és könnyen elkészül!

Brokkolis-mozarellás csirke
Hozzávalók: fél fej vöröshagyma, késhegynyi vaj, pici só, egy gerezd fokhagyma, 5-6 rózsa brokkoli, 8 dkg mozarella sajt, kakukkfű, oregánó, 15 dkg csirkemell filé

A késhegynyi vajat (szigorúan vajat, margarint sosem használok) olvasszuk fel egy serpenyőben, szórjuk rá a kisebb kockákra vágott vöröshagymát. Kicsit pirítsuk, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkehúst és a rózsákra szedett brokkolit. Az egészet alaposan forgassuk, pirítsuk össze, majd öntsünk alá vizet, hogy ellepje a húst és a brokkoli nagy részét. Adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg picit a fűszerekkel. Forraljuk össze, majd fedjük le és nagyon alacsony tűzön, fedő alatt párolgassuk. Amikor minden megpuhult, vegyük le a fedőt, növeljük a lángot. Közben tegyünk fel egy szem burgonyát főni. Ha a brokkolis hús levének nagy része elfőtt, daraboljuk a ragura a mozarella sajtot és hirtelen keverjük össze, hogy jól ráolvadjon. Ha ráolvadt a sajt, készen is vagyunk. A brokkolis ragut kevés burgonyával kínáljuk. Mi még mindent botmixerrel pürésítünk, mert fogakkal nem állunk túl jól, de össze lehet törni egyszerűen villával is, vagy nagyobbak ehetik evőeszközzel is.

Sajnos fotókat azért nem tudok feltenni, mert mire véglegesen elkészül, nekem el kell indulnom otthonról. A nagyszülők fejezik be az utolsó simításokat. Hétvégenként már sokszor azt eszi, amit mi. Azért, majd igyekszem, de remélem, már maga recept is nagy segítség tud lenni.