Rétes krémes
Hozzávalók: kb. 24 darab réteslap, 1 csomag vanília puding, 25 dkg ricotta, cukor, citrom reszelt héja, porcukor
0,5 liter tejben főzzük meg a csomagon lévő utasítás szerint a vanília pudingot. Hideg vízbe állítva folyamatos kevergetés mellett hűtsük ki. Amikor már kézmeleg vagy langyos, keverjük bele a ricottát. Ekkor ízesítsük ízlés szerint cukorral. Alaposan keverjük el az egészet. Egy kisebb tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel. Terítsünk az aljára négy darab réteslapot úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal. Erre kenjünk egy réteg krémet, majd újabb 4 darab réteslap következzen és újra egy kis krém. Így folytassuk a rétegezést, míg az összes hozzávaló elfogy. A rétes-krémes tetejét szurkáljuk meg tűvel vagy fogvájóval és 170-180 fokra toljuk a sütőbe. Addig süssük, míg ropogós lesz a teteje. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, szórjuk meg porcukorral, s akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt. (Különben, dől, folyik, omlik.)
Lori