Aszalt paradicsommal és mozarellával töltött csirkemell és a paradicsomos kéreg
Hozzávalók: 15-20 dkg aszalt paradicsom, 20 dkg mozarella sajt, 3-4 darab csirkemell filé (egész), 3 dl paradicsom püré, só, bors, bazsalikom, csípős erős paprika, vagy erős paprika krém, 2 gerezd fokhagyma vagy kevés fokhagyma krém, olíva olaj
A húsokat félbevágtam már amennyire lehetett és a csirkemell filé feleket is igyekeztem úgy félbevágni, hogy ki tudjam őket teríteni. Sóztam, borsoztam őket kívül-belül. Ráhelyeztem egy szelet mozarellát és erre kerültek az aszalt paradicsom szeletkék. Feltekertem, de mivel kissé lyukacsos volt a hús, biztos ami biztos alapon összekötöztem őket. Még jól is nézett ki. Forrós serpenyőben hirtelen megpirítottam a húsokat, alaposan átforgatva. Így mentek egy vékonyan kiolajozott hőálló tálba. Mikor egymás mellé sorakoztattam az előpirított húsokat, elkészítettem a mázat. A paradicsompürét összekevertem az átpasszírozott fokhagymával, a kisebbre vágott bazsalikommal, az erős paprika krémmel és egy-két evőkanál olíva olajjal. Egy kenőecsettel lekentem az összes húsdarabot. Szép pirosak lettek. Kevés vizet öntöttem alá és lefedtem alufóliával a tálat. 170 fokos sütőbe toltam és kb. 1,5-2 órán át sültek. Időnként kivettem a sütőből és átkentem a paradicsomos mázzal. Az utolsó tíz percben levettem a fóliát és grillezés funkción sütöttem őket még pirosabbra és ropogósra. Mi egyszerű sült krumplit ettünk hozzá én savanyúsággal a férjem pedig meggyszósszal.
Lori