Férjem közölte, hogy ez így túl száraz lesz, leszek szíves valami mártást rittyenteni mellé. Fene az ízlését. Sajtmártásra gondoltam. De csak azért, mert két hete kerülgetek a hűtőben egy szép szelet brie sajtot és rajtam kívül a kutya nem megy a közelébe. Szóval ebből készült egy zöldfűszeres sajtmártás. Nagyon intenzív az íze, de a natúr csirke mellé pont jó volt. Egyszerű burgonyapüré lett a köret, szerintem vasárnapi ebédnek nagyon jó volt. Bár a só állítólag elnyeli a fűszereket, lehet, hogy legközelebb megpróbálom erőteljesen bepácolni a húsokat.
Són sült csirke brie sajt mártással
Hozzávalók: Egy egész csirke, vagy csontos cirkemellek, vagy combok - nálunk csontos csirke mell volt és pár darab comb, 1-2 kiló só, hús mennyiségétől és tepsi nagyságától függ. Nálam nagy volt a tepsi és sok a hús, gondoltam nem bukhatok nagyot két kiló sóval. Ízlés szerint olaj vagy olvasztott vaj a kenéshez.
Sajtmártás: 15 dkg brie vagy camambert sajt, 10 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 3-4 dl tej, petrezselyem, bazsalikom, oreganó esetleg kevés kakukkfű
A tepsi aljára borítsuk ki az 1-2 kiló sót. A lemosott csirkedarabokat szépen rakosgassuk egymás mellé. Kenjük le vastagon olvasztott vajjal, majd takarjuk le alufóliával. Toljuk 160 fokos sütőbe, fél óránként kenjük le újra vajjal. Kb.1-1,5 óra elteltével vegyük le róla az alufóliát és így süssük - légkeverésen vagy sima alsó-felső sütésen - még 25-30 percig. Végül ha van ilyen funkciónk, kapcsoljuk légkeveréses grillezésre amíg ropogósra sül a teteje.A sütési idő a csirke nagyságától függően változik.
Sajtmártás: Egy mélyebb serpenyőben olvasszunk meg 10 dkg vajat. Amikor serceg, dobjunk rá két evőkanál lisztet, keverjük el, majd öntsük fel a tejjel. Adjuk hozzá a durvára reszelt vagy darabolt brie sajtot és főzzük jó sűrűre. Végül szórjuk meg az apróra vágott friss zöldfűszerekkel.
A fotók sajna ilyen bénák lettek, mert a családom azonnal rávetette magát és esélytelen volt minden rendezgetés....
Lori
A mártásról a fotó egyszerűen nem AKART sikerülni...:o(((