Azt azonban hozzá kell tennem, hogy a hal íze mesés volt. Ittunk rá, mint a homok, de az aromája tényleg kárpótolt valamelyest a sok szálka miatt.
Füstölt makréla filé (???) szójaszószos zöldségekkel
Hozzávalók: 2-3 szelet füstölt makréla filé, 10 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szójaszósz, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szál sárgarépa, zöld hüvelyű zöldbab, bors
Kevés olíva olajat hevítettem egy mélyebb serpenyőben és a forró olajra dobom a csíkokra vágott vöröshagymát, a vastagabb szeletekre vágott répát és a zöldbabot. Hozzáadok egy gerezd fokhagymát és elkezdem pirítani. Amikor már serceg és kapott egy kis színt, akkor öntök rá szójaszószt. Én nem nagyon spóroltam vele, körülbelül egy-két deci futhatott rá. Nem kevergettem túl sokáig, egyrészt aggódtam a szójaszósz leégése miatt, másrészt épen az volt a cél, hogy a zöldségek ropogjanak. Úgyhogy elég gyorsan ki is szedtem.
Egy másik tiszta serpenyőben felforrósítottam a vajat, dobtam bele egy gerezd fokhagymát. Ráobtam a halszeleteket és kb. 20 másodpercig sütöttem egyik majd másik oldalát. Tényleg pillanatok alatt megvolt és nem győzöm ismételni, hogy az íze....
Lori