Mézes-szilvalekváros kevert süti
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4-5 evőkanál méz, 3 dl tej, 2 tojás, 2 kk szódabikarbóna, 2 kk sütőpor, 2 tk fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 nagy üveg szilvalekvár
A tetejére: Olvasztott étcsokoládé vagy karamella
A tészta hozzávalóit egyszerűen ömlesztettem egy nagy tálba és alaposan összekevertem. Hibámból tanulva vegyünk egy kisebb tepsit, vajazzuk és lisztezzük ki jó alaposan. A tészta felét (!) öntsük a tepsibe és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig süssük, míg a teteje szilárd lesz. Ha ez megtörtént, vegyük ki, és kenjük meg a lekvárral. Erre aztán öntsük a maradék tésztát és tegyük vissza a sütőbe. 15-20 perc alatt készre sül.
Amíg hűl, készítsük el a mázat a tetejére. Kenjük le és várjuk meg türelmesen, míg kihűl. Nagyon fontos, hogy tényleg csak akkor vágjuk fel a sütit, amikor már teljesen kihűlt, különben ömlik a lekvár.
Lori