Gyümölcsös csirkesaslik
Hozzávalók: 60-70 dkg csirkehús, egy nagyobb körte, aszalt szilva, egy alma, 1 nagyobb fej vöröshagyma
A páchoz: Olíva olaj, piros arany, házi erős piros paprika, oregánó, fokhagyma só, bors, mustár, rozmaring, sült csirke fűszerkeverék
A húsokat felkockáztam, összekevertem a páchoz valókat és alaposan megforgattam benne a húsdarabkákat. Egy műanyag edényben, lefedve mehettek a hűtőbe egész éjszakára. Másnap nagyobb darabokra vágtam a körtét, az almát és a vöröshagymát. Egy saslik pálcikára vöröshagymát, húst, körtét, húst, almát, húst....stb. húzogattam, olyan sorrendben ahogyan éppen sikerült. Kivételesen nem volt semmilyen rendszerem. Így szépen lassan elfogytak a hozzávalók. A saslikokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztattam. Nagyon kevés vizet öntöttem alá és lefedtem alufóliával. 160 fokon pároltam egy órát, ez alatt a hús gyönyörűen megpirult, majd levettem a fóliát és 200 fokon szépen meggrilleztem. A húsok ropogósak és omlósak, a gyümölcsök puhák lettek. Most sokan felkaphatják a fejüket, hogy minek csirkehúst ennyi ideig párolni, mikor 200-250 fokon 20 perc alatt elkészülne. Így van, így is lehet. De a férjem gyengéje, ha a hús olyan puha, hogy kés nélkül is omlik, mint a vaj. Ezt pedig egy hirtelen sült hússal nehéz produkálni. Picivel több idő befektetés, ám hatványozottan több bók jár ezzel a módszerrel. Tepsis burgonyát készítettem hozzá és egy nagy adag zöld salátát. Ugyan nem a kertben fogyasztottuk el, de így is jól esett...:o)
Lori
Ez a fotó még a sütés előtt készült. Sajnos, mire kikerültek a sütőből, lemerült a fényképezőgépem, úgyhogy nem tudom megmutatni ropogós, aranyló formájában. De bízom mindenki élénk képzelőerejében.