Fokhagymás pirítós
Hozzávalók: 1 bagette, egy kocka teavaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, petrezselyem
A bagettet olyan vastagon amilyen méretű kenyérszeleteket szeretnénk, beirdalom. A viszonylag puha vajat elkeverem egy kis sóval, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel. Óvatosan megkenem az összes szeletet, ügyelve, hogy a kenyér el ne törjön. Az egész bagettet alufóliába csomagolom és 175 fokra előmelegített sütőbe teszem.Tíz percig sütöm, majd konyharuhával óvatosan megfordítom és a másik felét is ugyanennyi ideig sütöm. Majd lekapcsolom a sütő és még tíz percig melegítem. Fantasztikusan illatos, ropogós pirítós lesz belőle. Mondom, sonkával, paprikával, paradicsommal, vagy egy kis sajttal príma vacsora. Bár egy pohár bor mellé is tökéletes rágcsálnivaló.
Lori