2010. január 5., kedd

Diéta és Fitnesz Magazin januári szám - Babakonyha

A januári Diéta és Fitnesz Magazinban már majdnem úgy csinálhattam, mint a nagyok! Főztem, és lefotózták és megjelent. :o) Régóta érlelődött bennem, hogy le kellene főzni néhány babakaját, olyanokat, amelyek gyorsan elkészíthetők, dolgozó anyukák is összedobhatják előző este vagy munkába menetel előtt. Mégis egészséges alapanyagokból készül, tápláló és persze finom. Ez valósult most meg. Íme két recept egyelőre, a többit később, de akit érdekel kukkantson bele a lapba, mert egyébként is jó. (Bár nekem a diéta mindig éppen aktuális, szóval témaérdekelt vagyok.)


És íme a Kuttyogó konyha legújabb fogásai
Spenótos tészta sült csirkével 8 hónapos kortól

Ez a Kuttyogó személyes kedvence. Elképesztő mennyiséget bír megenni belőle.
Hozzávalók: Kb. 8 dkg spagetti, olíva olaj, 10 dkg csirkemell, spenót, só, majoránna, bazsalikom, fokhagyma, reszelt sajt ízlés vagy igény szerint
A spagettit tegyük fel főni. Egy serpenyőben nagyon kevés olíva olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott csirkemell filét. Nagyon picit sózzuk meg, ízesíthetjük majorannával és kevés friss bazsalikommal. Ha a hús elkészült, szedjük ki és tegyük félre. A megmaradt olajon futtassuk meg a spenótot, keverjünk hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát. Picit sózzuk meg és kevergessük készre. Ha elkészült, forgassuk bele a spagettit és a húst, alaposan keverjük össze. 9 hónapos kortól reszelt sajttal tálalhatjuk. 
 


Zöldséges hajdina 1 éves kortól
A kicsik szeretik a hajdinát, mert könnyebben el tudják rágni és le tudják nyelni, mint a rizst. A rizs könnyen a torkukon akadhat, vagy köhöghetnek tőle, a hajdina viszont nagyon jól csúszik. Persze, finoman elkészítve mi nem csúszik jól. :o)
Hozzávalók: Fél csésze hajdina, 2 szál sárgarépa, 1 marélnyi zöldborsó, 1 darabka zeller, esetleg egy darabka karalábé, kevéske só, 2 darab babérlevél, kevés reszelt sajt (kb.3-4 dkg)
Egy kisebb edényben tegyük fel főni az apróra vágott zöldségeket. Kis lángon főzzük, így is hamar készen lesz. Adjunk hozzá egy babérlevelet, nagyon kevés sót és alacsony tűzön főzzük az egészet puhára. Amikor elkészült, szűrjük le és fogjuk fel a levét. Öntsük a hajdinát egy másik lábasba és a zöldséglével felöntve alacsony tűzön puhítsuk meg. Ha elkészült, a leszűrt zöldségekkel összekeverve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Nagyobb gyerekek kaphatnak rá füstölt sajtot is, úgy még intenzívebb az íze.

 
Zöldséges hajdina