Na de vissza az eredeti témához. Igyekszem a zöldségekkel, mert a gyerek nem csak az édességeket a gyümölcsöt sem szereti. Az almát és nagy ritkán a banánt vagy a körtét elrágcsálja, de csak úgy, ha rituálisan leülünk együtt és én is harapom, meg ő is haraphatja. Esetleg duzzogva elnyammogja a szőlőt - magozva, hámozva, szóval ez nem vicces. Édességnek viszont a közelébe sem megy. Vagy meg sem kóstolja - és ez a jobbik eset,- vagy megkóstolja és öklendezni kezd. Ez így volt az olyan klasszikus nagy kedvencekkel, mint a túró rudi vagy a túrókrém, a házi puding, a sütemények....stb. Semmi. Nagy ritkán egy majszol egy kocka étcsokit. De ennyi. nem mondom, nem baj. Egyszer úgyis rákap majd, és akkor már minél később annál jobb. Nem tiltanék én tőle semmit, mértékben a lényeg, ezt vallom. Főétkezés tekintetében minden remekül megy. Íme tehát az egyik toplistás ebédje.
Párolt csirke mozarellás brokkolival és burgonyapürével
8 hónapos kortól
Hozzávalók: 15 dkg csirkemell filé, 1 kisebb brokkoli rózsáira szedve, 10 dkg mozarella, 2 szem burgonya, kevés margarin vagy anyatej, friss oregano, petrezselyem
A húst tegyük fel kevés vízben párolni. Fedő alatt, nagyon lassú tűzön főzögessük, a főzővízbe szórjunk kevés sót, friss oreganót és friss petrezselymet. Kellemes ízt adnak. Közben egy másik edényben tegyük fel főni a brokkolit is. Egy harmadik edényben tegyük fel főni a burgonyát. Csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk míg minden megpuhul. Ha a brokkoli megfőtt, tegyük egy kisebb tűzálló tálba, szeleteljük rá a mozarella sajtot, és tegyük a sütőbe, hogy a sajt a zöldségre piruljon. Közben a megfőtt burgonyát törjük össze és keverjük el kisebbeknek kevés anyatejjel, nagyobbaknak kevés vajjal vagy tápszerrel. Villa segítségével törjük minél pépesebbre. A hús mellé szedjük a mozarellás brokkolit és tálaljuk burgonyapürével. Fotó: Bodó Gábor