2010. január 7., csütörtök

Chef Parade 2 - Spenótos-ricottas farfalle

Nos, íme a második recept, amelyet a Chef Parade főzőiskolában készítettünk el. Erről írtam egy beszámolót a Vidék Íze című magazinba, a januári számba. (Igen, ilyen gesztrosra sikerül a januárom, pedig nem is ez a szakmám.) Olvassátok el, a apban nagyon sok jó recept van, én már becetliztem, miket kell elkészítsek.
Szóval, ez a ricottás farfalle volt a kedvencem a tanfolyam alatt. Túl sok alapanyagot és tudást nem igényel, mégis nagyon finom volt. Kuttyogónak is ízlett, de ez nem meglepő, imádja a spenótot. (Ha még esetleg nem írtam volna le százszor és valaki véletlenül nem olvasta volna.) A recept úgy jó, ahogy van.

Spenótos-ricottás farfalle
Hozzávalók: 250 g ricotta, 500 g spenót, 1 csomag farfalle tészta, 1 nagy fej fokhagyma, 5 ek tejföl, 20 dkg reszelt sajt, bazsalikom, fehér bors, olíva olaj, só
A tésztát sós vízben kifőzzük. Kis olíva olajon alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, a ricottával, a tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor meglocsolhatjuk langyos tejföllel.
www.chefparade.hu

Fotó: Kállai Márton