Póréhagymás-tárkonyos raguleves csirkehússal
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, egy szál póréhagyma, egy fej vöröshagyma, 10-15 dkg igazi vaj (a margarin ez esetben bűn), 3 szál sárgarépa, 2 kisebb szem burgonya, 2 szál fehérrépa, kis darab zeller, tárkony, ételízesítő, fehérbors, cérnametélt, esetleg tejföl a tálalásnál
Egy leveses fazékba dobjuk bele a tiszta vajat és olvasszuk meg. Karikázzuk fel a pórét, a répákat, daraboljuk fel a zellert, kockázzuk fel a csirkemellet. Amikor a vaj teljesen megolvadt, dobjuk rá felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítsuk. Ekkor szórjuk rá a pórét, keverjünk rajta egyet, majd az összes többi zöldséget is adjuk hozzá. Kicsit pirítsuk össze, majd öntsük fel vízzel, hogy bőven legyen leve. Dobjunk bele egy fej vöröshagymát egészben, szórjuk meg ízlés szerint ételízesítővel és fehér borssal. Forraljuk fel, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek szinte teljesen megpuhulnak. Ekkor szórjuk meg ízlés szerinti mennyiségű tárkonnyal (én nem sajnáltam) és dobjuk bele a felkockázott burgonyát. Közben főzzük ki a cérnametéltet. Amikor a krumpli is megpuhult, zárjuk el a gázt. Sűrű, pórés, kellemesen vajas de nem zsíros levest kapunk. Cérnametélttel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele egy kiskanál tejfölt. Én bevallom tettem bele, elkevertem és iszonyú finom, forró, illatos levest kaptam.
Itt még nincs benne a tészta és tejöl